3 MEN


3MEN


Acum doi ani am conturat teoretic acest proiect ca fiind o introspectie sociala din prisma a 3 valori existente in fiecare dintre noi : spiritualul, sexualul, cotidianul si a felului in care cele 3 componente reusesc sa coabiteze, tinand cont de faptul ca fiecare dintre ele presupune un cod teoretic incompatibil cu al celorlalte doua.
3MEN este un simbol al omului modern , evoluat, capabil sa creeze un echilibru intre atitudinea lui sociala, sexuala, spirituala.
Prima lucrare pe care am creat-o in acest sens se numeste chiar 3MEN , abordeaza o tema sexuala , actuala prin subiect (un act sexual desfasurat intre trei barbati) atat prin felul in care este evocat cat, mai ales, prin impactul vizual neasteptat dat de insolita alaturare a materialitatilor utilizate ( imprimeuri florale si colaj metalic ).
Concret, fiecare din ipostazele mai sus mentionate va juca rolul principal pe parcursul a 3 expozitii si va fi tratat prin comparatie cu celelalte doua in ideea de a sublinia tema de baza a proiectului.
Ceea ce propun in continuare consta in a explora componenta spirituala a proiectului 3MEN printr-o succesiune de imagini si a unui limbaj plastic specifice benzilor desenate.
Materializarea acestei teme consta in realizarea unor lucrari, prezentate ca un fel de “slow motion” dintr-un film, lucrari intitulate generic “Sfinti Supereroi”. Alaturarea celor doua cuvinte sunt menite sa defineasca in cel mai elocvent mod cu putinta ideea urmarita in aceasta serie de lucrari: transfigurarea , adaptarea modelului de erou biblic in supereroul zilelor noastre, folosind o combinatie neobisnuita intre tratarea traditionalista a personajelor, in spiritul artei bizantine, si stilizarea specifica comics-urilor americane. Si astfel, toata severitatea canonica a acestui domeniu ar putea incepe sa-si ridice barierele, sa fie inteleasa fara autocenzurari,prejudecati si superstitii lipsite de sens, actualizand un sistem valoric radical si exclusivist, pentru ca altfel se va crea o discordanta intre cele 3 ipostaze esentiale dupa care omul se ghideaza. Si, daca aceste sisteme de coordonate nu dialogheaza, nu colaboreaza, nu-si fac principii care sa se intersecteze suficient de mult, evolutia omului va fi tinde, fara echivoc, catre dezorientare si haos, nemultumire de sine si incapacitate de autocontrol. In fine, sunt de parere ca pentru a avea generatii din ce in ce mai evoluate, mai echilibrate, apte pentru a-si dobandi libertatea, astfel incat sa si stie ce sa faca cu ea, atunci ar fi necesar ca noi ca societate sa adaptam, sa actualizam continutul acestor 3 componente (cotidianul, spiritualul, sexualul) necesitatilor vremurilor in care traim.
Nu mi-am dorit de la acest proiect sa fie o utopie sociala ci sa examineze, foarte simplu, realitatea nemijlocita fara a da niciun fel de raspunsuri, ci, dimpotriva, pentru a genera intrebari, dialog, comunicare. Imi doresc sa stimulez un proces de constientizare, prin a nu lasa sa se piarda nici o ocazie de a vorbi cu oamenii despre aceste probleme. Trebuie pornit de la ce este azi. Iar ce se intampla azi se prezinta, pentru tot mai multi oameni, ca fiind intolerabil.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DESEN IN CREION

LUMEA SUBACVATICA

DESEN IN CARBUNE -Incepatori