VASILE TOLAN LA GALERIA GOLDART HILTON


Galeria de artă Goldart-Hilton a deschis  o expoziţie de excepţie, Vasile Tolan. Nascut la Buru, judeţul Cluj, în 1953, Vasile Tolan a absolvit IAP-Cluj Napoca şi UNA-Bucureşti, este doctor in arte vizuale, Universitatea Nationala de Artă, Bucureşti şi, din 2001, cadru universitar la Universitatea Nationala de Arta Bucuresti.
A avut peste 20 expozitii personale in Europa si America, numeroase participari la expozitii nationale si internationale (70 importante), sustine o bogata activitate curatoriala si manageriala in domeniul cultural şi a fost în numeroase rânduri premiat: 1983 - Premiul pentru pictură al UAP filiala Cluj şi Diplomă la Bienala de Pictură din Kosice, 1988 - Premiul pentru tineret al UAP, 2001 - Premiul naţional pentru pictură al UAP, 2004 - Premiul Muzeului de Arta Chisinau, 2004 - Meritul Cultural in grad de Ofiter, 2007 - Premiul UAP pentru grupul 8 art ş.a.

"Mă preocupă - declară Vasile Tolan - în egală măsură expresia materiei brute, diversitatea modului ei de manifestare, rezonanţa pe care o are şi expresia gestului liber, spontan, care vine din adâncurile fiinţei umane sau, cum ar spune Jung, din partea abdominală a ei. Mă tentează prea puţin figurativul (reprezentarea), doar în măsura în care acesta mă poate ajuta la crearea de forme, volume, ritmuri fără să aibă trimiteri ideatice la reprezentarea respectivă. De cele mai multe ori, obiectul creat (pictură, grafică, fotografie sau obiect pur şi simplu) caut să aibă doar un mesaj comunicat vizual, direct, fără conotaţii, simbolistică sau alte trimiteri în zona conceptualistă, cel puţin până în acest moment. Aceasta întrucât consider plastica drept arta care spiritualizează prin excelenţă materia palpabilă, conceptul şi simbolul, noţiunile în general putând doar completa impactul vizual".

Expoziţia va fi deschisă în perioada 19 mai-15 iunie 2011.





Expoziţia de pictură a artistului Vasile Tolan este deschisă la Galeria Goldart – Hilton. Cu această ocazie a avut loc lansarea albumului “Vasile Tolan”. 



 
Noaptea alba a galeriilor a fost un real succes pentru cele doua galerii GOLDART, care au fost vizitate de mai mult de doua sute de persoane intr-un interval de cateva ore. In ciuda ploii care cadea neincetat, grupuri mai mari sau mai mici de tineri sau mai putin tineri pasionati de arta sau profesionisti ai artei au calcat pragul celor doua galerii si au admirat lucrarile expuse (Vasile Tolan la Goldart-Hilton, "Culorile modernismului" la Goldart-Dorobanti).

Sursa :WWW.GOLDART.RO

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DESEN IN CREION

LUMEA SUBACVATICA

DESEN IN CARBUNE -Incepatori