CURS GRAVURA


Cursul constă în realizarea unei lucrari grafice prin metoda imprimării pe carton a motivului de pe matriţa din polistiren realizată de cursant.

  Sedintele contin :
-noţiuni de compoziţie, culoare, stilizare, importanţa şi semnificaţia semnului grafic.
Gravura reprezintă un gen al artelor vizuale a cărei tehnici constă în săparea, incizarea, perforarea sau obturarea prin diverse procedee fizice ori chimice a unei suprafețe de regulă plane, fie în vederea imprimării și multiplicării ulterioare a imaginii fie pentru obținerea unui obiect artistic de sine stătător. Artistul care se ocupă cu practicarea acestui gen de artă poartă numele de gravor.
În cazul gravurii destinate imprimării, gravarea se face pe un suport numit clișeu, confecționat din metal, lemn, linoleum sau alte materiale. Clișeul reprezintă negativul gravurii, pe acesta aplicându-se cerneala ce urmează a fi imprimată. Peste clișeul cerneluit se aplică o foaie de hârtie iar apoi sunt trecute printr-o presă tipografică. Cerneala reținută de clișeu este transferată pe coala de hârtie ca urmare a aplicării presiunii. Imaginea imprimată constituie pozitivul gravurii. Termenul „gravură” este folosit deopotrivă pentru a desemna negativul (clișeul) și pozitivul (imaginea imprimată). Acest imprimeu obținut prin tehnica gravurii reprezintă un tip de stampa. Totalitatea exemplarelor  obținute cu un anumit clișeu constituie un tiraj.

  • 1 sedinta de 3ore /persoana - in luna iulie sau
  • 2 sedinte 6  ore/ persoana- in luna iulie

Grupele sunt formate din maxim 8 persoane.
Obiectivele acestui curs sunt , imbogatirea notiunilor artistice, cunoasterea unor noi tehnici de reprezentare grafica si stilizare de   personaje, peisaje,  invatarea unor noi tehnici de lucru.

 Pret o sedinta 3 ore 120 de lei sau 2 sedinte 6 ore 250 de lei  toate materiale necesare sunt incluse !
 
  • Locatie: Atelier Cristian Scutaru, Str. Tudor Arghezi, Nr. 13, Sector 2, Bucuresti (langa Ambasada SUA)
  • Pentru detalii suplimentare sunati la numarul de telefon 0740.363.925 sau trimiteti e-mail la crsscutaru@yahoo.com
  • Orar: luni - 18:00 - 21:00,  10 -13 ;joi   - 18:00 - 21:00, 10-13, vineri 18-21 sau 10-13
Orar desfasurare workshop –uri  luni 9 iulie , joi 12 iulie si vineri 13 iulie














Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DESEN IN CREION

LUMEA SUBACVATICA

DESEN IN CARBUNE -Incepatori