REPREZENTARILE GRAFICE LA COPII








Salut  m-am gandit sa va scriu despre evolutia desenului si reprezentarile corpului uman la copii .
S-a constatat cå reprezentarea graficå a omulețului trece prin câteva stadii ușor de identificat.Între 2 și 3 ani apare doar, dupå expresia lui Prud-hommeau, o tråsåturå amorfå, o suprafațå îngråditå de o linie; practic, omulețul nu existå decât în stadiu de intenție Între 3 și 4 ani, copilul reprezintå un cerc, acesta fiind atât capul cât și corpul. Este omulețul „mormo-loc“: o linie curbå închiså la care sunt atașate câteva fire, care figureazå picioarele. În interiorul cercului apar puncte sau mici rondele ce reprezintå ochii, nasul,gura. Apoi copilul începe så reprezinte bra¡ele – linii atașate de picioare sau de cercul – cap.Spre 4 ani, mormolocul este îmbogå¡it cu detalii: ochi, gurå, nas, buric. Uneori copilul reprezintå sexul sau pårul.Între 4 și 5 ani tipul de omuleț-mormoloc este abandonat, fåcându-se tranzi¡ia spre omulețul tipic.Schema cuprinde: douå ovale de mårimi diferite –capul și trunchiul, bra¡ele sunt inserate în partea superioarå a ovalului corp, iar picioarele, în partea inferioarå a lui.Spre 7 ani, omulețul este complet și articulat, uneori îmbråcat; membrele au contur dublu; mâinile au degete.Spre 8 ani apare și gâtul. Omulețul se perfecțio-neazå prin adåugarea de detalii.
Ei bine de  adaugarea detaliilor ne ocupam noi la cursul de grafica pentru copii !

















 Acest curs este creat special pentru copii cu vârste între 5 si 8 ani .
La această vârstă copii trebuie încurajati să se exprime prin elemente de limbaj plastic și tehnici de dezvoltare personală.

Participarea la acest curs va ajuta copilul să descopere universul și lumea reală prin reprezentarea 2D si 3D . Fiecare tehnică pe care o vor experimenta la curs va ajuta la o mai bună exprimare prin trăiri, forme și simboluri . Copii învaţă să fie atenţi, să observe, să îşi organizeze şi să interpreteze artistic propriile experienţe cu ajutorul temelor pe care le vor parcurge la curs.
Fiecare tehnica vine cu provăcări si cunostințe noi : colaj,grafică,modelaj,desen in peniță,pictură pe sticlă , ceramică pictată.
La atelier cei mici explorează, descoperă și ajung să se cunoască.
Cursul este format din 6 sedinte/2 ore toate materialele incluse cost 300 de lei.
Orar curs luni 16-18 și vineri  17-19



inscrieri la tel 0747487174 sau email crsscutaru@yahoo.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DESEN IN CREION

LUMEA SUBACVATICA

DESEN IN CARBUNE -Incepatori