BRADUL DE CRACIUNPrimul brad de Craciun impodobit a aparut in anul 1510, in Lituania. In Franta apare in 1521, dupa ce printesa Helene de Mecklenburg s-a casatorit cu ducele de Orleans, iar in Anglia in 1841. Insa, bradul de Craciun, asa cum il vedem impodobit in zilele noastre, a aparut pentru prima data la Breslau, datorita ducesei Dorothea Sybille von Schlesian.

Bradul de Craciun ajunge in Statele Unite in anul 1749, odata cu colonistii germani stabiliti in Pennsylvania si cu mercenarii platiti sa lupte in Razboiul de Secesiune. Dar imbodobirea bradului a fost legalizata pentru prima data in 1836, in statul Alabama.

Primul brad de Craciun in tara noastra

Primul brad impodobit cu cateva zile inainte de sarbatoarea Nasterii Domnului, a fost prezent in palatul principelui Carol I de Hohenzollern, in anul 1866. Incepand cu aceasta data, romanii au preluat obiceiul de a imbodobi bradul in apropierea Craciunului. Mentionam ca bradul era prezent la romani in anumite momente importante ale vietii: nastere, casatorie si moarte, ca pom al vietii.

Sursa: CrestinOrtodox.ro
 
In luna decembrie atelierul nostru se transformă în  " Fabrica lui Moș Crăciun !"
Pentru că cea mai frumoasă sărbătoare a anului se apropie cu pași repezi nu mai e timp de pierdut... moșul are nevoie de ajutor. Vino si creează cadourile pentru cei dragi !
Indrumati de cei mai înzestrați ucenici ai moșului vei aduce bucurie în sufletele celor dragi prin obiectele create de tine în fabrica  moșului !
VEZI WORKSHOP -URI AICI 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DESEN IN CREION

LUMEA SUBACVATICA

DESEN IN CARBUNE -Incepatori